Predstavljena manifestacija nazivom "Hoditi i zdravi biti - La salute viene camminando"

Predstavljena manifestacija nazivom "Hoditi i zdravi biti - La salute viene camminando"

Istarska županija u suradnji s Gradom Pula i sportsko-rekreativnom udrugom "Infinitus" organizira ne-natjecateljsku zdravstveno-rekreativnu manifestaciju pod nazivom "Hoditi i zdravi biti - La salute viene camminando", 18. svibnja 2014. godine, u Puli.

O manifestaciji su, u sjedištu istarske županije, u Puli, na konferenciji za novinare održanoj u petak, 18. travnja, govorili zamjenik župana Miodrag Čerina, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Grozić-Živolić, sanacijska upraviteljica Opće bolnice Pula doc. dr. sc. Irena Hrstić, pročelnik Službe interne medicine OB Pula dr. sc. Dragan Trivanović te županijska viša stručna suradnica za međunarodne projekte Maša Mihelić.

Šetnja će početi u 10 sati ispred Arene, a završit će oko podne unutar same Arene gdje će se sudionici susreti sa zdravstvenih ustanovama koje će im predstaviti svoje programe. Također, tom će se prigodom predstaviti i istarski gradovi koji su u projektu "zdravih gradova", županijski projekt "Love Your Heart" koji je financiran bespovratnim sredstvima EU fondova, kao i brojne rekreativno-sportske udruge.

Manifestacija "Hoditi i zdravi biti - La salute viene camminando" nastala je temeljem strateškog Plana za zdravlje Istarske županije i rezultat je aktivnosti na području prevencije kardiovaskularnih bolesti, osmišljenih s ciljem osvješćivanja stanovništva o važnosti kretanja u svrhu očuvanja zdravlja, odnosno prevencije raznih bolesti.

Galerija fotografija