U Istarskoj županiji održano primanje povodom Dana vatrogasaca

U Istarskoj županiji održano primanje povodom Dana vatrogasaca

Istarska županija i Grad Pula danas su u upriličili tradicionalno primanje za Vatrogasnu zajednicu Istarske županije povodom obilježavanja Dana hrvatskih vatrogasaca i mjeseca svibnja - "Mjeseca zaštite od požara" u Republici Hrvatskoj. Vatrogasce je u ime Istarske županije pozdravio istarski župan Valter Flego čestitavši im Dan  svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca.

U prigodnom obraćanju,  župan Flego je istaknuo značaj i ulogu vatrogasaca te im se zahvalio na predanom i hrabrom radu. Istarska županija, poručio je župan, ima sustav koji izuzetno dobro funkcionira što omogućuje sigurnost svim građanima i turistima, što je posebno važno uoči nadolazeće ljetne sezone. Istarski župan pohvalio je i dobru suradnju koju Istarska županija ima s Vatrogasnom zajednicom koja je, unatoč, recesiji na zavidnom nivou.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić složio se kako je osjećaj sigurnosti preduvjet turističkog razvoja. Istaknuvši kako se cjelokupna zajednica može osloniti na kvalitetan i dobro uhodan sustav vatrogastva, pulski je gradonačelnik zaželio sreću vatrogascima u budućem radu.

Dino Kozlevac, županijski vatrogasni zapovjednik, zahvalio se na prigodnom primanju i naveo je primjer Istre koja se u organizacijskom i tehničkom smislu nalazi na europskoj razini kada je o zaštiti od požara riječ. U vatrogasni sustav uključeno je 1300 dobro obučenih vatrogasaca, što profesionalnih, što volontera. Kozlevac je naglasio kako je sustav u potpunosti spreman i opremljen za nadolazeću sezonu i kako se naši gosti mogu osjećati sigurno.

Prisutnima se obratio i predsjednik Vatrogasne zajednice Istarske županije Valter Drandić poručivši kako je ustavna zadaća po pitanju vatrogastva u Istri u potpunosti implementirana. Sustav u Istri, smatra Drandić, dobro funkcionira i zbog zajedništva i organiziranosti, a u narednom razdoblju radit će se na njegovom daljnjem unaprjeđenju.

Galerija fotografija