Obavijest i upute kandidatima prijavljenim na javni natječaj za prijem u službu na određeno vrijeme u Upravni odjel za decentralizaciju, lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu, prostorno uređenje i gradnju Istarske županije

REPUBLIKA HRVATSKA
ISTARSKA ŽUPANIJA
upravni odjel za decentralizaciju, lokalnu i područnu
(regionalnu) samoupravu, prostorno uređenje i gradnju
KLASA: 112-03/14-01/01
URBROJ: 2163/1-18-08/3-14-10
Pula, 06.05.2014.

 
OBAVIJEST I UPUTE KANDIDATIMA prijavljenim na javni natječaj za prijem u službu na određeno vrijeme u Upravni odjel za decentralizaciju, lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu, prostorno uređenje i gradnju Istarske županije, Odsjek za prostorno uređenje i gradnju Poreč, na radno mjesto  viši stručni suradnik/ica za prostorno uređenje i gradnju Poreč - vježbenik/ica, 1 izvršitelj/ica, na određeno vrijeme u trajanju vježbeničkog staža od 12 mjeseci, s punim radnim vremenom, objavljen u "Narodnim Novinama" broj 48/2014. od 17. travnja 2014.g.

OPIS POSLOVA

Osnovni podaci o radnom mjestu:

Kategorija:II.
Potkategorija radnog mjesta: viši stručni suradnik
Razina potkategorije
Klasifikacijski rang: 6

Opis poslova radnog mjesta:

  • vodi postupak i priprema nacrt akta lokacijske dozvole, potvrde parcelacijskog elaborata, rješenja o utvrđivanju građevne čestice, građevinske dozvole, rješenja o uvjetima građenja, potvrde glavnog projekta, rješenja o izvedenom stanju, potvrde izvedenog stanja, rješenja za građenje, uporabne dozvole i dozvole za uklanjanje građevine te rješava druge predmete iz oblasti prostornog uređenja i gradnje
  • sudjeluje u postupku izdavanja lokacijske dozvole, potvrde parcelacijskog elaborata, rješenja o utvrđivanju građevne čestice, građevinske dozvole, rješenja o uvjetima građenja, potvrde glavnog projekta, rješenja o izvedenom stanju, potvrde izvedenog stanja, rješenja za građenje, uporabne dozvole i dozvole za uklanjanje građevine ako postupak vodi službenik pravne struke
  • obavlja i druge poslove po nalogu voditelja odsjeka ili nadređenog službenika

PODACI O PLAĆI:

Plaću službenika čini umnožak koeficijenta složenosti poslova radnog mjesta i osnovice za obračun plaće. Člankom 8. Odluke o mjerilima za određivanje plaće župana i zamjenika župana, te službenika i namještenika u upravnim tijelima Istarske županije ("Službene novine Istarske županije", broj 10/10) utvrđen je koeficijent složenosti poslova višeg stručnog suradnika 2,80, dok je člankom 7. iste Odluke propisan način utvrđivanja osnovice za obračun plaće službenika i namještenika u upravnim tijelima Istarske županije koja iznosi 3.500,00 kn bruto. Za vrijeme trajanja vježbeničkog staža vježbenik ima pravo na 85% plaće poslova radnog mjesta najniže složenosti njegove stručne spreme.    

NAČIN OBAVLJANJA PRETHODNE PROVJERE ZNANJA I SPOSOBNOSTI KANDIDATA/KINJA

Prethodna provjera znanja i sposobnosti kandidata/kinja obuhvaća :

  • provjeru znanja i sposobnosti bitnih za obavljanje poslova radnog mjesta na koje se službenik/ca prima - pismeni test
  • intervju s Povjerenstvom za provedbu natječaja 

Prethodnoj provjeri znanja i sposobnosti mogu pristupiti samo kandidati/kinje koji su podnijeli urednu i pravodobnu prijavu te koji ispunjavaju formalne uvjete iz natječaja, a istima će se poziv uputiti pisanim putem.

Po dolasku na testiranje od kandidata/kinja će biti zatraženo predočavanje odgovarajuće isprave radi utvrđivanja identiteta. Kandidati/kinje koji ne mogu dokazati identitet ne mogu pristupiti testiranju.

Nakon utvrđivanja identiteta kandidata/kandidatkinja, istima će biti podijeljena pitanja za provjeru znanja putem pismenog testiranja (ukupno 30 pitanja  - ukupno 60 bodova). Svaki dio pismenog testa sastoji se od pet pitanja, svako pitanje boduje se sa dva boda. Maksimalno ostvariv broj bodova na testiranju je 60.

Na pisanoj provjeri nije dozvoljeno koristiti se literaturom i zabilješkama, napuštati prostoriju, razgovarati s ostalim kandidatima/kinjama, niti na bilo koji drugi način remetiti koncentraciju kandidata, a mobitel je potrebno isključiti.
Pismena provjera traje najduže 60 minuta.

Intervju se provodi samo s kandidatima koji su ostvarili najmanje 50% bodova iz svakog dijela provjere znanja i sposobnosti kandidata na provedenom testiranju.

Kandidati/kinje koji su ostvarili potreban broj bodova na testiranju pristupaju razgovoru s povjerenstvom za provedbu natječaja (intervju).

Povjerenstvo za provedbu natječaja putem intervjua s kandidatima utvrđuje interese, profesionalne ciljeve, motivaciju za rad u Istarskoj županiji, Upravnom odjelu za decentralizaciju, lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu, prostorno uređenje i gradnju Istarske županije, Odsjek za prostorno uređenje i gradnju. Rezultati intervjua boduju se na način kao i testiranje (ukupno 5 pitanja - ukupno 10 bodova).

Nakon provedenog intervjua, maksimalno ostvariv sveukupni broj bodova je 70.

Nakon provedbe testiranja i intervjua povjerenstvo za provedbu natječaja utvrđuje rang listu kandidata prema ukupnom broju ostvarenih bodova na testiranju i intervjuu.

Povjerenstvo dostavlja pročelniku Upravnog odjela za decentralizaciju, lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu, prostorno uređenje i gradnju Istarske županije izvješće o provedenom postupku i rang-listu kandidata, koje potpisuju svi članovi povjerenstva.

Svi kandidati prijavljeni na javni natječaj imaju pravo uvida u dokumentaciju koja se odnosi na javni natječaj.

VRIJEME OBAVLJANJA PRETHODNE PROVJERE ZNANJA I SPOSOBNOSTI KANDIDATA/KINJA

Pismeni test i intervju sa kandidatima/kinjama koji budu pozvani na testiranje održat će se dana 06.lipnja 2014.g. (petak) u 10,00 sati, na adresi Istarska županija, Pula, Riva 8, Upravni odjel za decentralizaciju, lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu, prostorno uređenje i gradnju.

PRAVNI IZVORI ZA PRIPREMANJE KANDIDATA ZA TESTIRANJE - PROVJERU ZNANJA I SPOSOBNOSTI BITNIH ZA OBAVLJANJE POSLOVA RADNOG MJESTA NA KOJE SE SLUŽBENIK PRIMA:

  1. Ustav RH ("Narodne Novine", broj 56/90, 135/97, 113/00, 28/01 i 76/10)
  2. Zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ("Narodne Novine", broj 33/01, 60/01, 129/05, 109/07, 125/08, 36/09, 150/11 i 144/12)
  3. Zakon o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ("Narodne Novine", broj 86/08 i 61/11)
  4. Zakon o općem upravnom postupku ("Narodne Novine", broj 47/09)
  5. Zakon o prostornom uređenju ("Narodne Novine", broj 153/13)
  6. Zakon o gradnji ("Narodne Novine", broj 153/13)
  7. Zakon o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama ("Narodne Novine", broj 86/12 i 143/13)


                            Povjerenstvo za provedbu natječaja
1. Grozdana Lovrečić. predsjednica   ____________
2. Vesna Veselinović, članica           _____________
  3. Ivana Moharić, članica                 _____________