Informacija o sufinanciranju prijevoza učenika srednjih škola u lipnju 2014. godine

U Upravnom odjelu za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije  u srijedu, 28. svibnja 2014. godine zaprimljena je Uputa Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta koja se odnosi na način sufinanciranja prijevoza redovitih učenika srednjih škola za lipanj 2014. godine koja glasi:

"U mjesecu lipnju Ministarstvo će sufinancirati prijevoz redovitim učenicima srednjih škola sukladno Odluci o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2013./2014. odnosno do 13. lipnja 2014. godine na sljedeći način:

Maturanti:

U mjesecu lipnju maturantima će se prijevoz sufinancirati sukladno Odluci o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2013./2014., odnosno do 13 lipnja 2014. godine. Ministarstvo će sufinancirati pojedinačne karte za dane odlaska na maturu ili polumjesečnu kartu, uzimajući u obzir najpovoljniji iznos. 

Učenici 1.,2.,3. razreda:

  1. Sufinancira se polumjesečna karta,
  2. Ukoliko ne postoji mogućnost korištenja polumjesečne karte sufinancira se 75% ukupnog iznosa pojedinačnih dnevnih karata za dane pohađanja nastave u mjesecu odnosno 75% mjesečne učeničke karte ovisno o tome što je povoljnije, a sukladno zadanim limitima".