Obavijest i upute kandidatima prijavljenim na javni natječaj za prijam u službu višeg/više informatičkog suradnika/ce u Kabinetu župana Istarske županije

OBAVIJEST I UPUTE KANDIDATIMA PRIJAVLJENIM NA JAVNI NATJEČAJ ZA PRIJAM U SLUŽBU VIŠEG/VIŠE INFORMATIČKOG SURADNIKA/CE  U KABINETU ŽUPANA ISTARSKE ŽUPANIJE OBJAVLJENOG U "NARODNIM NOVINAMA" br. 75. od 20.06.2014.

OPIS POSLOVA I RADNIH ZADATAKA

VIŠI/A INFORMATIČKI SURADNIK/CA - 1 izvršitelj/ica na neodređeno vrijeme s punim radnim vremenom

Osnovni podaci o radnom mjestu:
Kategorija: II.
Potkategorija radnog mjesta: Viši stručni suradnik
Razina potkategorije:-
Klasifikacijski rang: 6.

Opis poslova radnog mjesta:
- obavlja poslove praćenja, kontrole rada i obrade informacijsko - dokumentacijskog sustava,
- surađuje u izradi informatičkih projekata,
- izrađuje složenija programska rješenja i informatičke modele,
- organizira djelovanje informatičkog sustava i pripadnih sklopova (računala, računalne mreže, programska rješenja),
- pruža stručnu i inženjersku pomoć korisnicima informatičkih resursa,
- upravlja sustavima elektroničke pošte i razmjene elektroničkih dokumenata,
- upravlja sustavima web stranica,
- uspostavlja i upravlja sustavima baze podataka,
- po nalogu pročelnika/ce obavlja i druge stručne i inženjerske poslove potrebne za djelotvornost informatičkog sustava.


PODACI O PLAĆI

Plaću službenika čini umnožak koeficijenta složenosti poslova radnog mjesta i osnovice.  Odlukom o mjerilima za određivanje plaće župana i zamjenika župana, te službenika i namještenika u upravnim tijelima Istarske županije ("Službene novine Istarske županije" br. 10/2010 i i 8/14) utvrđen je koeficijent složenosti poslova višeg stručnog suradnika koeficijentom 2,80 s time da se osnovica za obračun plaće od 3.500,00 kuna uvećava za 0,5% za svaku navršenu godinu radnog staža.

SADRŽAJ TESTIRANJA

Testiranje kandidata/kandidatkinja sastoji se od:

- provjere poznavanja osnova ustavnog ustrojstva Republike Hrvatske - pismeni test
- provjere poznavanja osnova Zakona o elektroničkom potpisu, Uredbe o mjerama informacijske sigurnosti i Zakona o informacijskoj sigurnosti - pismeni test
- provjera znanja i sposobnosti bitnih za obavljanje poslova radnog mjesta na koje se službenik/ca prima - pismeni test i izrada praktičnog rada na računalu
- intervjua s Povjerenstvom za provedbu natječaja

Prethodnoj provjeri znanja i sposobnosti kandidata mogu pristupiti samo kandidati/kandidatkinje koji su podnijeli urednu i pravodobnu prijavu te koji ispunjavaju formalne uvjete iz natječaja, a istima će se poziv uputiti pisanim putem.

PRAVNI IZVORI ZA PRIPREMU PROVJERE ZNANJA (TESTIRANJA)

Osnove ustavnog ustrojstva Republike Hrvatske:
Pitanja kojima se testira provjera poznavanja osnova ustavnog ustrojstva temelje se na:

1. Ustavu Republike Hrvatske ("Narodne novine" br. 85/10 (pročišćeni tekst))

Pitanja kojima se testira provjera poznavanja propisa bitnih za radno mjesto na koje se  službenik/ca prima temelje se na slijedećim propisima:

1. Zakon o elektroničkom potpisu ("Narodne novine" br. 10/02 i 80/08),
2. Uredba o mjerama informacijske sigurnosti ("Narodne novine" br. 46/08)
3. Zakon o informacijskoj sigurnosti ("Narodne novine" br. 79/07).

Provjera znanja i sposobnosti bitnih za obavljanje poslova radnog mjesta na koje se službenik/ca prima sastoji se od pismene i praktične provjere znanja o radu sklopovlja osobnih računala, operacijskog sustava (MS Windows - jedna od aktualno podržanih verzija), instalaciji i administraciji osobnih računala i aplikacija, poznavanje elektroničke pošte i Internet protokola, LAN/WAN tehnologija i SQL programskog jezika.

PRAVILA TESTIRANJA

Po dolasku na testiranje od kandidata/kandidatkinja će biti zatraženo predočavanje odgovarajuće isprave radi utvrđivanja identiteta. Kandidati/kandidatkinje koji ne mogu dokazati identitet ne mogu pristupiti testiranju.
Nakon utvrđivanja identiteta kandidata/kandidatkinja, kandidatima/kandidatkinjama će biti podijeljena pitanja za provjeru znanja iz područja poznavanja ustavnog ustrojstva Republike Hrvatske (10 pitanja - 10 bodova), pitanja za provjeru znanja iz područja osnova poznavanja Zakona o elektroničkom potpisu, Uredbe o mjerama informacijske sigurnosti i Zakona o informacijskoj sigurnosti (10 pitanja - 10 bodova).
Pismena provjera traje najduže 60 minuta.
Nakon pisanja testova kandidati/kandidatkinje će pristupiti izradi pismenog i praktičnog rada na računalu koji se vrednuje bodovima od 0 do 10 bodova.
Na pismenoj i praktičnoj provjeri nije dozvoljeno koristiti se literaturom i zabilješkama, napuštati prostoriju, razgovarati s ostalim kandidatima niti na bilo koji drugi način remetiti koncentraciju kandidata, a mobitel je potrebno isključiti.
Izrada praktičnog rada traje najduže 150 minuta.

Intervju se provodi samo s kandidatima koji su ostvarili najmanje 50%bodova iz svakog dijela provjere znanja i sposobnosti kandidata na provedenom testiranju i provjeri praktičnog rada.
Maksimalno ostvariv broj bodova na testiranju i provjeri  pismenog i praktičnog rada je 30.

Kandidati koji su ostvarili potreban broj bodova na testiranju i provjeri praktičnog rada pristupaju razgovoru s Povjerenstvom za provedbu natječaja (intervju).

Povjerenstvo kroz razgovor s kandidatima utvrđuje interese, profesionalne ciljeve i motivaciju za rad u Istarskoj županiji na poslovima radnog mjesta za koje se natječu. Rezultati intervjua boduju se na isti način kao i testiranje. (ukupno 10 pitanja - ukupno 10 bodova).

Nakon provedenog intervjua maksimalno ostvariv sveukupni broj bodova je 40.

Nakon provedbe testiranja, pismenog i praktičnog rada na računalu i intervjua Povjerenstvo za provedbu natječaja utvrđuje rang listu kandidata prema ukupnom broju ostvarenih bodova na testiranju, provjeri praktičnog rada na računalu i intervjuu.

Povjerenstvo dostavlja pročelniku Kabineta župana Istarske županije izvješće o provedenom postupku kojeg potpisuju svi članovi Povjerenstva.

Svi kandidati prijavljeni na javni natječaj imaju pravo uvida u dokumentaciju koja se odnosi na javni natječaj.

Klasa: 112-02/14-01/4
Urbroj:2163/1-02/5-14-6
Pula, 07. srpnja 2014.

Istarska županija
Kabinet župana
Povjerenstvo za provedbu natječaja