Obavijest i upute kandidatima prijavljenim na javni natječaj za prijam u službu u UO za decentralizaciju, lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu), prostorno uređenje i gradnju IŽ, na radno mjesto viši/a stručni/a suradnik/ca za pravne poslove

OBAVIJEST I UPUTE KANDIDATIMA/KINJAMA 

prijavljenim na javni natječaj za  prijam u službu u Upravni odjel za decentralizaciju, lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu), prostorno uređenje i gradnju  Istarske županije,  Odsjek za decentralizaciju i lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu, na radno mjesto   viši/a stručni/a suradnik/ca za pravne poslove,  1 izvršitelj/ca, na neodređeno vrijeme, sa punim radnim vremenom, objavljen u "Narodnim novinama" br. 127/2014 od 29. 10. 2014.g.

OPIS POSLOVA I RADNIH ZADATAKA

VIŠI/A STRUČNI/A SURADNIK/CA ZA PRAVNE POSLOVE

Osnovni podaci o radnom mjestu:
Kategorija: II.
Potkategorija radnog mjesta: Viši stručni suradnik
Razina potkategorije: -
Klasifikacijski rang: 6

Opis poslova radnog mjesta:

  • prati stanje u područjima iz djelokruga rada Upravnog odjela te proučava i stručno obrađuje složenija pitanja iz djelokruga rada Upravnog odjela
  • izrađuje nacrte prijedloga akata iz nadležnosti Upravnog odjela koji se upućuju na usvajanje Skupštini i Županu Istarske županije
  • rješava o upravnim stvarima u slučajevima propisanim zakonima i drugim propisima donesenim na temelju zakona
  • sudjeluje u prikupljanju podataka, implementaciji, ažuriranju i korištenju informacijskog sustava Istarske županije iz djelokruga rada Upravnog odjela
  • sudjeluje u realizaciji zadataka utvrđenim aktima Skupštine i Župana
  • obavlja i druge poslove po nalogu voditelja odsjeka ili nadređenog službenika

PODACI O PLAĆI

Plaću višeg stručnog suradnika/ce za pravne poslove čini umnožak koeficijenta složenosti poslova radnog mjesta i osnovice. Člankom 8. Odluke o mjerilima za određivanje plaće župana i zamjenika župana te službenika i namještenika u upravnim tijelima Istarske županije ("Službene novine Istarske županije", broj 10/10, 8/14) utvrđen je koeficijent složenosti poslova višeg stručnog suradnika 2,80  dok je člankom 2. Aneksa br. 2. Kolektivnog ugovora za zaposlene u jedinicama lokalne samouprave i upravnim odjelima Istarske županije od 31.03.2014.g.  utvrđena bruto osnovica za obračun plaće službenika i namještenika koja iznosi 3.500,00 kn. 


NAČIN OBAVLJANJA PRETHODNE PROVJERA ZNANJA I SPOSOBNOSTI KANDIDATA/KINJA

Prethodna provjera znanja i sposobnosti kandidata/kinja obuhvaća:

  • provjeru znanja i sposobnosti bitnih za obavljanje poslova radnog mjesta na koje se službenik/ ca prima - pisani test
  • intervju s Povjerenstvom za provedbu natječaja

Po dolasku na testiranje od kandidata/ kinja će biti zatraženo predočavanje odgovarajuće isprave radi utvrđivanja identiteta. Kandidati/ kinje koji ne mogu dokazati identitet ne mogu pristupiti testiranju.

Nakon utvrđivanja identiteta kandidata/kinja, istima će biti podijeljena pitanja za provjeru znanja putem pismenog testiranja (ukupno 20 pitanja - ukupno 40 bodova). Svaki dio pismenog testa sastoji se od 5 pitanja, svako pitanje boduje se sa 2 boda. Maksimalno ostvariv broj bodova na testiranju je 40.

Na pisanoj provjeri nije dozvoljeno koristiti se literaturom i zabilješkama, napuštati prostoriju, razgovarati s ostalim kandidatima/kinjama, niti na bilo koji drugi način remetiti koncentraciju kandidata, a mobitel je potrebno isključiti.
Pismena provjera traje najduže 60 minuta.

Intervju se provodi samo s kandidatima/kinjama koji su ostvarili najmanje 50% bodova iz svakog dijela provjere znanja i sposobnosti kandidata na provedenom testiranju. 

Kandidati/kinje koji su ostvarili potreban broj bodova na testiranju pristupaju razgovoru s Povjerenstvom za provedbu natječaja (intervju).

Povjerenstvo za provedbu natječaja putem intervjua s kandidatima/kinjama utvrđuje interese, profesionalne ciljeve, motivaciju za rad u Istarskoj županiji, Upravnom odjelu za decentralizaciju, lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu, prostorno uređenje i gradnju. Rezultati intervjua boduju se na način kao i testiranje ( ukupno 5 pitanja - ukupno 10 bodova).

Nakon provedenog intervjua, maksimalno ostvariv sveukupni broj bodova je 50.

Nakon provedbe testiranja i intervjua Povjerenstvo za provedbu natječaja utvrđuje rang listu kandidata/kinja  prema ukupnom broju ostvarenih bodova na testiranju i intervjuu.

Povjerenstvo dostavlja pročelniku Upravnog odjela za decentralizaciju, lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu, prostorno uređenje i gradnju  Istarske županije izvješće o provedenom postupku i rang - listu kandidata, koje potpisuju svi članovi Povjerenstva.

Svi kandidati/kinje prijavljeni na javni natječaj imaju pravo uvida u dokumentaciju koja se odnosi na javni natječaj.

PRAVNI IZVORI ZA PRIPREMANJE KANDIDATA ZA TESTIRANJE - PROVJERU ZNANJA I SPOSOBNOSTI BITNIH ZA OBAVLJANJE POSLOVA RADNOG MJESTA NA KOJE SE SLUŽBENIK/ CA PRIMA:

  1. Ustav RH ("Narodne novine" broj 56/90, 135/97, 8/98 - pročišćeni tekst, 113/00, 124/00,  28/01, 41/01, 55/01, 76/10 , 85/10, 5/14)
  2. Zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi  ("Narodne novine", broj 33/01, 60/01, 129/05, 109/07, 125/08, 36/09, 150/11 i 144/12 i 19/13 - pročišćeni tekst)
  3. Zakon o općem upravnom postupku (Narodne novine" broj 47/09)
  4. Zakon o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ("Narodne novine" broj 86/08 i 61/11)

       Povjerenstvo za provedbu natječaja