Strateška studija o vjerojatno značajnom utjecaju na okoliš Okvirnog plana i programa istraživanja i eksploatacije ugljikovodika na Jadranu i Okvirni plan i program istraživanja i eksploatacije ugljikovodika na Jadranu

Ministarstvo gospodarstva (u daljnjem tekstu MINGO) je dana 16. siječnja 2015. godine otvorilo javno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom Strateške studije o vjerojatnom značajnom utjecaju na okoliš Okvirnog plana i programa istraživanja i eksploatacije ugljikovodika na Jadranu (u daljnjem tekstu: SSUO) i Okvirnog plana i programa istraživanja i eksploatacije ugljikovodika na Jadranu (u daljnjem tekstu OP).Javno savjetovanje je otvoreno do 16. veljače 2015. godine.

Pozivamo javnost i zainteresiranu javnost da, najkasnije do 16. veljače 2015. godine, dostavi prijedloge i komentare na predloženu SSUO i OP, naročito na pitanja istaknuta u dokumentu za savjetovanje, putem obrasca za sudjelovanje u savjetovanju.

Predmetnu SSUO, Sažetak za javnost, OP, obrazac dokumenta za internetsko savjetovanje i obrazac sudjelovanja u savjetovanju možete preuzeti na slijedećoj poveznici na stranici MINGO-a.

Po završetku savjetovanja, svi pristigli doprinosi bit će javno dostupni na internetskoj stranici MINGO-a. Ukoliko ne želite da Vaš doprinos bude javno objavljen, MINGO moli da to jasno istaknete pri slanju obrasca.

Tijekom trajanja javnog uvida i javne rasprave, u prostorijama Agencije za ugljikovodike, Miramarska cesta 24, 10000 Zagreb, biti će omogućen uvid u SSUO i OP svakim radnim danom od 10 do 15 sati.

Javno izlaganje o SSUO i OP održat će se 27. siječnja 2015. godine od 10 do 14 sati, u prostorijama hotela International, Miramarska cesta 24, Zagreb.

Na javnom izlaganju bit će predstavnici Ministarstva gospodarstva kao i predstavnici tvrtke Ires ekologija d.o.o. za zaštitu prirode i okoliša koja je izradila SSUO, koji će prisutnima odgovarati na postavljena pitanja.

Prijedlozi, mišljenja i primjedbe javnosti mogu se upisati u knjigu primjedbi koja će biti izložena uz dokumentaciju ili se mogu dostaviti u pisanom obliku Sektoru za rudarstvo Ministarstva gospodarstva, Ulica grada Vukovara 78, Zagreb, s naznakom: "Javna rasprava o Strateškoj studiji o vjerojatnom značajnom utjecaju na okoliš Okvirnog plana i programa istraživanja i eksploatacije ugljikovodika na Jadranu", zaključno s posljednjim danom javne rasprave. Svi prijedlozi, mišljenja i primjedbe koji ne budu dostavljeni u roku i čitko pisani neće se uzeti u obzir.