Obavijest obveznicima o elektroničkom podnošenju mjesečnih izvješća o obračunu poreza na potrošnju

REPUBLIKA HRVATSKA
ISTARSKA ŽUPANIJA

obavijest obveznicima o elektroničkom podnošenju mjesečnih izvješća o obračunu poreza na potrošnju (Obrazaca PP-MI-PO)

PRAVNIM I FIZIČKIM OSOBAMA KOJE OBAVLJAJU UGOSTITELJSKU DJELATNOST NA PODRUČJU:

  • Grada Labin, Grada Rovinj i Grada Vodnjan
  • Općine Bale, Općine Barban, Općine Cerovlje, Općine Fažana, Općine Funtana, Općine Gračišće, Općina Lanišće, Općine Ližnjan, Općine Lupoglav, Općine Kanfanar,  Općine Kaštelir-Labinci, Općine Kršan, Općine Marčana, Općine Motovun, Općine Pićan, Općine Raša, Općine Sveti Lovreč, Općine Sveta Nedelja, Općine Svetvinčenat, Općine Tar-Vabriga, Općine Tinjan, Općine Vižinada, Općine Vrsar i Općine Žminj.

Obveznicima poreza na potrošnju omogućeno je elektroničko podnošenje MJESEČNIH IZVJEŠĆA O OBRAČUNU POREZA NA POTROŠNJU (Obrazaca PP-MI-PO) putem sustava ePorezi Istarske županije. Isti je dostupan na internetskoj adresi https://eporezi.istra-istria.hr.

Preduvjet za elektroničko podnošenje MJESEČNIH IZVJEŠĆA O OBRAČUNU POREZA NA POTROŠNJU (Obrazaca PP-MI-PO) je posjedovanje PRISTUPNIH PODATAKA (vjerodajnica) za čije izdavanje je nadležan Odsjek za utvrđivanje i naplatu poreza i vlastitih prihoda Upravnog odjela za proračun i financije Istarske županije.

Preuzimanje PRISTUPNIH PODATAKA moguće je na dva načina: POŠTOM ili OSOBNO u Odsjeku za utvrđivanje i naplatu poreza i vlastitih prihoda Upravnog odjela za proračun i financije Istarske županije, Pula, Riva 8.
Ukoliko obveznik želi PRISTUPNE PODATKE primiti poštom, potrebno je podnijeti ZAHTJEV za dostavu pristupnih podataka Odsjeku za utvrđivanje i naplatu poreza i vlastitih prihoda. U zahtjevu se navode osobni podaci (Ime i prezime/naziv, OIB, adresa i e-mail), a isti se dostavlja poštom na adresu Odsjeka ili e-mailom na porezi@istra-istria.hr. Zahtjev za dostavu pristupnih podataka moguće je preuzeti sa internetske stranice sustava ePorezi https://eporezi.istra-istria.hr

Rokovi za podnošenje MJESEČNIH IZVJEŠĆA O OBRAČUNU POREZA NA POTROŠNJU (OBRAZACA PP-MI-PO)

Sukladno odredbama Zakona o financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave (Narodne novine RH, 117/93, 69/97, 33/00, 73/00, 127/00 59/01, 107/01, 117/01, 150/02 i 147/03, 132/06, 26/07, 73/0, 25/12 i 147/14) i Odluka predstavničkih tijela jedinica lokalne samouprave, MJESEČNA IZVJEŠĆA O OBRAČUNU POREZA NA POTROŠNJU (Obrazac PP-MI-PO) dostavljaju se do 20. dana u mjesecu za prethodni mjesec.