Istarska se županija uključila u projekt Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva "Razvoj investicijskog okruženja"

Projekt Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva "Razvoj investicijskog okruženja" jedan je od najvrijednijih ugovora o uslugama financiranih od strane Europske unije koji se trenutačno provode u Republici Hrvatskoj. Njegova vrijednost iznosi 2,5 milijuna eura, od čega EU financira 75 posto, a RH 25 posto. Provedba ovog IPA projekta započela je 01. veljače 2010. godine, trajanje projekta je 20 mjeseci.

Projekt je nastavak dvije prethodne faze ICPR programa u kojima je sudjelovalo 12 županija, a koje su provedene 2006., 2007., i 2008. godine sredstvima EU (CARDS) i USAID-a.

ICPR obuhvaća tri standarda: Informacijski, Imovinski i Marketinški standard čijim će se razvojem pozitivno utjecati na ulagačku klimu u županiji.

Predviđena je provedba niza aktivnosti u cilju poboljšanja investicijske klime u Istarskoj županiji, a u suradnji s  Istarskom razvojnom agencijom d.o.o., Hrvatskom gospodarskom komorom - Županijskom komorom Pula, Obrtničkom komorom Istarske županije, Zavodom za prostorno uređenje Istarske županije i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.