Temeljem čl.11. Zakona o pravu na pristup informacijama (NN 85/15 i 69/22), Istarska županija otvara i objavljuje dana 14. listopada 2022. godine

SAVJETOVANJE S JAVNOŠĆU
O PRIJEDLOGU 
Plana davanja koncesija na pomorskom dobru na području
Istarske županije za 2023. godinu

1.    Otvara se postupak savjetovanja sa zainteresiranom javnošću o Prijedlogu Plana davanja koncesija na pomorskom dobru na području Istarske županije za 2023. godinu

2.    Pozivaju se sve zainteresirane jedinice lokalne samouprave, građani, institucije, ustanove, organizacije i udruge, odnosno cjelokupna zainteresirana javnost da u postupku savjetovanja na Prijedlog Plana dostave svoje prijedloge i mišljenja. 

3.    Savjetovanje sa javnošću trajat će od 14. listopada do 14. studenog 2022. godine, u kojem roku svi prijedlozi i primjedbe moraju biti dostavljeni na Obrascu za sudjelovanje u savjetovanju, koji se nalazi u privitku i čini sastavni dio ove objave. 

4.    Obrazac za sudjelovanje mora biti popunjen sa svim traženim podacima, te dostavljen najkasnije do 14. studenog 2022. godine na e-mail: promet@istra-istria.hr

5.    Ova objava bit će istaknuta na internetskom službenom portalu Istarske županije www.istra-istria.hr 

6.     Po završetku savjetovanja će svi pristigli prijedlozi i mišljenja biti razmotreni, te će se sastaviti Izvješće savjetovanju koje sadrži zaprimljene prijedloge i primjedbe te očitovanja sa razlozima za neprihvaćanje pojedinih prijedloga i primjedbi, koje će biti objavljeno na web stranici Istarske županije www.istra-istria.hr najkasnije dana 30. studenog 2022. godine.

7.     Tekst Prijedloga Plana davanja koncesija na pomorskom dobru na području Istarske županije za 2023. godinu dostupan je na  ovoj poveznici.

Privici:

Obrazloženje razloga i ciljeva koji se žele postići donošenjem Plana:

Člankom 78. st.1.,2. i 3. Zakona o koncesijama (NN 69/17 i 107/20) propisano je da davatelj koncesija izrađuje i dostavlja ministarstvu nadležnom za financije godišnji, a na zahtjev ministarstva nadležnog za financije i srednjoročni (trogodišnji) plan davanja koncesija. Davatelj koncesije izrađuje godišnji plan davanja koncesija iz svoje nadležnosti za iduću kalendarsku godinu, te ga najkasnije do kraja siječnja iduće godine dostavlja ministarstvu nadležnom za financije. Godišnji plan davanja koncesija mora biti u skladu sa srednjoročnim (trogodišnjim) planom davanja koncesija.
Slijedom iznesenih zakonskih odredbi potrebno je donijeti plan davanja koncesija radi ispunjenja zakonske obveze i kvalitetnog planiranja davanja koncesija, planiranja budućih prihoda i načina upravljanja pomorskim dobrom.