Temeljem članka 11. Zakona o pravu na pristup informacijama („Narodne novine br. 25/13, 85/15, 69/22), Istarska županija otvara i objavljuje dana 16. rujna 2022. godine

SAVJETOVANJE S JAVNOŠĆU
o Prijedlogu Strategije digitalne transformacije Istarske županij
e

Otvara se postupak Savjetovanja s javnošću o Prijedlogu Strategije digitalne transformacije Istarske županije.

Pozivaju se svi zainteresirani dionici da u postupku savjetovanja s javnošću o Prijedlogu Strategije digitalne transformacije Istarske županije dostave svoje prijedloge i mišljenja.

  1. Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću trajat će od 16.09.2022. do 17.10.2022. godine (30 dana), u kojem roku svi prijedlozi i primjedbe moraju biti dostavljeni na Obrascu za sudjelovanje u savjetovanju, koji se nalazi u privitku i čini sastavni dio ove objave.
  2. Obrazac za sudjelovanje mora biti popunjen sa svim traženim podacima te dostavljen najkasnije do 17.10.2022. godine na e-mail: savjetovanje@istra-istria.hr
  3. Ova objava bit će istaknuta na internetskom službenom portalu Istarske županije.
  4. Po završetku savjetovanja svi pristigli prijedlozi i primjedbe bit će razmotreni, te će se sastaviti Izvješće o usvojenim i odbijenim prijedlozima, koje će biti objavljeno na web stranici Istarske županije www.istra-istria.hr najkasnije dana 31.10.2022. godine.
  5. Tekst Prijedloga Strategije digitalne transformacije Istarske županije se nalazi u privitku i čini sastavni dio ove objave.

Privici:

Obrazloženje razloga i ciljeva koji se žele postići izradom Strategije digitalne transformacije Istarske županije:

Istarska županija prepoznala je potrebu za digitalnom transformacijom županijske uprave te postavljanjem okvira za uvođenje digitalnih alata i načina upravljanja u ostale životne sfere stanovnika. U tu svrhu, izrađen je dokument Strategija digitalne transformacije Istarske županije. Digitalna transformacija u kontekstu ovog dokumenta, odnosi se na promjenu načina razmišljanja i upravljanja organizacijom. Stavljen je naglasak na korištenje digitalnih, modernih alata koji će omogućiti veću efikasnost u radu i racionalnost u upravljanju, odnosno dopustiti donošenje odluka temeljenih na stvarnim agregiranim podacima te omogućiti građanima županije, ali i posjetiteljima, pristupačniji način obavljanja poslovnih transakcija sa županijskim tijelima.

Strategija ima utjecaj na interes građana i pravnih osoba na području Istarske županije, pa se stoga provodi postupak savjetovanja s javnošću, te se istima ovim putem omogućuje sudjelovati u savjetovanju. 

Sukladno navedenom u postupak savjetovanja s javnošću upućuje se Prijedlog Strategije digitalne transformacije Istarske županije, a nakon svih provedenih aktivnosti u ovom postupku, isti će biti upućen na donošenje Skupštini Istarske županije.

Za provedbu ovog savjetovanja nije potrebno osigurati dodatna sredstva u Proračunu Istarske županije za 2022. godinu.