Edukacija turističkih djelatnika

Upravni odjel za turizam Istarske županije u suradnji s Agencijom za ruralni razvoj Istre suorganizira i sudjeluje na edukativnim radionicama koje se održavaju u Edukacijskom gastronomskom centru Istre na Gortanovom brijegu kod Pazina. Edukativne radionice provode se dvaput godišnje (proljeće i jesen) u sklopu EU projekta ''Key Q: Ključ kvalitete istarske gastronomije'' a obuhvaćaju edukaciju i koordinaciju pružatelja ugostiteljskih usluga (podizanje razine kvalitete u agroturizmima, ugostiteljskim objektima itd.).

Među polaznicima prevladavaju vlasnici i zaposlenici restorana, zatim konoba, pizzerija/bistroa, agroturizama, hotelskih kuća, malih obiteljskih hotela i ostali iz Istre i ostalih dijelova Hrvatske.

U nastavku navodimo samo neke od tema i predavače koji sudjeluju na radionicama: ''Povezivanje moderne mediteranske kuhinje s koktelima lokalnog karaktera'' Deni Srdoč i Filip Pleteš, ''Visoka gastronomija i sezonske namirnice by Jeffrey Vella'' Jeffrey Vella, ''Šafran iz Istre - kako pripremati najbolji začin na svijetu'' David Skoko, ''Jela na bazi lokalne ribe u plažnim restoranima'' David Skoko, ''Kruh - neodvojiv dio jelovnika vrhunskih restorana'' Robert Perić, ''Sljubljivanje kreativne kuhinje Marine Gaši s pjenušavim vinima'' Marina Gaši i Karin Rupena Perdec, ''Kreativne pizze sjeverne Italije s lokalnim karakterom'' Mainardi Food, ''Krostate iz peći'' Robert Perić, ''Autorske slastice Petre Jelenić'' Petra Jelenić, ''Malvazija istarska od predjela do deserta'' Fabrizio Vežnaver i Emil Perdec, ''Visoka gastronomija inspirirana domaćim sastojcima'' Goran Kočiš.

Sve radionice se provode uz primjenu i pridržavanje svih sudionika preporučenih epidemioloških mjera za zaštitu od koronavirusa.