U Puli otvoren počasni Konzulat Republike Njemačke za Istarsku i Primorsko-goransku županiju

U Puli otvoren počasni Konzulat Republike Njemačke za Istarsku i Primorsko-goransku županiju

Nakon što je koncem rujna, odvjetnik Stefan Đokić imenovan počasnim konzulom Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj s nadležnošću za Istarsku i Primorsko-goransku županiju, danas je u Marulićevoj ulici, u Puli, svečano otvoren počasni Konzulat Republike Njemačke. Otvorenju su prisustvovali i veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj Christian Hellbach, istarski župan Boris Miletić, pročelnik Upravnog odjela župana Ivan Glušac, te gradonačelnik Pule Filip Zoričić. 

Počasni konzul Đokić zahvalio je svima na dolasku i istaknuo da mu imenovanje predstavlja veliku čast i zadovoljstvo.  

Prisutnima se obratio i župan Miletić, koji je istaknuo da je današnje otvorenje Počasnog konzulata velika stvar za Istarsku i susjednu Primorsko-goransku županiju. 

„Istarska županija je oduvijek bila promotor europskih integracija, a podsjetit ću da smo prvi postali članicom Skupštine europskih regija. Snažno smo podupirali međunarodnu suradnju što devedesetih godina možda nije bilo najbolje shvaćeno u ostatku države, dok je danas Hrvatska članica EU, NATO saveza, ušli smo u Schengen i Eurozonu, kazao je župan, koji se potom osvrnuo i na turizam te podatak da je tijekom prvih deset mjeseci ove godine u Istri boravilo 1.290.480 gostiju iz Njemačke, koji su ostvarili ukupno 10.554.956 noćenja. Istarska županija i njemačka pokrajina Konstanz, podsjetio je župan, potpisale su Sporazum o suradnji 2015. godine.

Na kraju župan je zaželio puno uspjeha u radu počasnom konzulu. 
 

Galerija fotografija