Javna rasprava o Zahtjevu za utvrđivanju objedinjenih uvjeta zaštite okoliša za postojeća postrojenja TE Plomin 1 i TE Plomin 2

Obavještava se javnost i zainteresirana javnost da od 8. srpnja do  7. kolovoza 2014. godine traje javna rasprava o Zahtjevu za utvrđivanju objedinjenih uvjeta zaštite okoliša za postojeća postrojenja TE Plomin 1 i TE Plomin 2.

Koordinator javne rasprave je Upravni odjel za održivi razvoj Istarske županije, Odsjek za zaštitu prirode i okoliša, a javni uvid se provodi u suradnji s u suradnji s Upravnim odjelom za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Grada Labina i Jedinstvenim upravnim odjelom Općine Kršan.

Zahtjevi za utvrđivanje objedinjenih uvjeta zaštite okoliša, Tehničko-tehnološka rješenja i Kratki i sveobuhvatni sažetci  za informiranje javnosti dostupni su javnosti:

  • u  ulaznom holu upravne zgrade Grada Labina u Labinu, Titov trg 11, radnim danom od 8,00 sati do 15,00 sati i
  • u prostorijama vijećnice, soba br. 1. u prizemlju upravne zgrade Općine Kršan, Kršan, Blaškovići 12, ponedjeljkom od 11,00 sati do 17,00 sati i utorkom,  srijedom, četvrtkom i petkom od 8,00 sati do 14,00 sati,
  • a kratak sveobuhvatni sažetak u holu Županijskog sjedišta u Puli, Flanatička 29, radnim danom od 8,00 do 15,00 sati.

Dokumentacija je dostupna javnosti i na službenim web stranicama Istarske županije - www.istra-istria.hr, Grada Labina - www.labin.hr, Općine Kršan - www.krsan.hr, te na  službenim stranicama Ministarstva zaštite okoliša i prirode - www.mzoip.hr.

Javna izlaganja će se održati dana:

  • 17. srpnja 2014. godine s početkom u 18,00 sati u prostorima iznad restorana RIVA u Plomin Luci i
  • 18. srpnja 2014. godine s početkom u 18,00 sati u Velikoj vijećnici u upravnoj zgradi Grada Labina u Labinu, Titov trg 11;

Izlaganju će biti nazočni predstavnici nositelja zahvata, HEP d.d. Zagreb, izrađivača dokumentacije, predstavnici tvrtke APO d.o.o. i  Ekonerg d.o.o. iz Zagreba,  koji će neposredno davati odgovore i raspravljati o pitanjima koja će postavljati nazočna javnost i zainteresirana javnost.

Pozivaju se svi zainteresirani da svoja mišljenja, prijedloge i primjedbe na Zahtjev i Tehničko-tehnološko rješenje postrojenja upišu u knjige primjedbi koje se nalaze uz izloženu dokumentaciju ili dostave u pisanom obliku, u tijeku roka predviđenog za javnu raspravu, zaključno s 07. kolovoza 2014. godine, na adresu: Istarska županija,Upravni odjel za održivi razvoj Istarske županije, u Pula, Flanatička 29.

Mišljenja, prijedlozi i primjedbe koji ne budu dostavljeni u roku i ne budu čitko napisani neće se uzeti u obzir u pripremi izviješća o javnoj raspravi.

Zahtjev TE Plomin 1
Tehničko-tehnološko rješenje TE Plomin 1
Kratak i sveobuhvatan sažetak za javnost TE Plomin 1

Zahtjev TE Plomin 2
Tehničko-tehnološko rješenje TE Plomin 2
Kratak i sveobuhvatan sažetak za javnost TE Plomin 2