Sretan Svjetski dan turizma 2020. godine!

Sretan Svjetski dan turizma 2020. godine!

Povodom obilježavanja ovogodišnjeg Svjetskog dana turizma, želimo se zahvaliti svima vama koji ste širom otvorili svoja srca i vrata svojih domaćinstava, hotela i kampova, nautičkih luka, zabavnih, sportskih i kulturnih atrakcija, turističkih agencija, restorana, vinarija i uljara i ostalih turističkih sadržaja na području Istarske županije.

S obzirom na ovogodišnju temu Svjetskog dana turizma, koja glasi TURIZAM I RURALNI RAZVOJ, ovom manifestacijom želimo ukazati na lokalne proizvode, ponudu i uslugu te potaknuti na lokalnu potrošnju i time dati potporu lokalnim sadržajima. Samim time, poticanjem potrošnje dajemo doprinos očuvanju radnih mjesta, potičemo održivi i odgovorni razvoj turizma. te u konačnici, ukazujemo na važnost turizma koji utječe na ekonomske, socijalne, kulturne i ekološke segmente.

U ovoj godini, obilježenoj svjetskom pandemijom, uložili ste iznimne napore i nemjerljiv trud, i omogućili da i u takvoj neizvjesnoj situaciji naš poluotok diše kao jedinstvena destinacija i još jednom iskazali da je istarsko domaćinstvo veliko i nesebično.

Posebno priznanje odajemo Stožeru civilne zaštite RH i Istarskom stožeru te svim zdravstvenim radnicima, uz veliku zahvalu svima na odgovornom ponašanju, na pridržavanju epidemioloških mjera i na strpljenju da prođemo kroz najteže okolnosti zajedno. Bez svih vas naša turistička sezona ne bi ni bila moguća.

Istarska županija / Regione Istriana
Upravni odjel za turizam / Assessorato amministrativo al turismo

IRTA - Istarska razvojna turistička agencija
Turistička zajednica Istarske županije

Galerija fotografija