Biciklistička karta Saveza Alpe-Jadran

Biciklistička karta Saveza Alpe-Jadran

Upravni odjel za turizam Istarske županije je u suradnji s partnerima osmislio i tiskao biciklističku kartu za područje Saveza Alpe-Jadran. Na karti su prikazane najatraktivnije i najpopularnije staze područja. Tako je za Istarsku županiju odabrana Parenzana – Put zdravlja i prijateljstva, a uz nju je predstavljena i obiteljska staza U šumskom kraljevstvu (Šuma Kontija) te MTB ponuda regije, događanja, prirodna i kulturna baština, eno-gastronomska ponuda i aktivnosti na održivom razvoju Istre.

Cilj je bio promocija biciklističke ponude Saveza Alpe-Jadran, čiji je član Istarska županija. Uz MTB ponudu, prirodnu i kulturnu baštinu, događanja, eno-gastronomsku ponudu, predstavljene su i aktivnosti na održivom razvoju Istre.

Savez Alpe-Jadran je mreža za poticanje međuregionalne suradnje na području Alpe-Jadrana. Sjedište mreže je u Klagenfurtu pri Uredu Koruške pokrajinske vlade. Mreža svim zainteresiranim dionicima stoji na raspolaganju za olakšanje suradnje u okviru projekata i iskorištavanje odgovarajućih EU programa, ali i za suradnju na već dokazanima people-to-people projektima, sufinanciranima iz zajedničkoga proračuna.