Na Promohotelu održana predavanja za turističke zajednice i privatne iznajmljivače

Na Promohotelu održana predavanja za turističke zajednice i privatne iznajmljivače

U Poreču je od 02.-05.03.2022. održan 37. međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam Promohotel. Uz izložbeni dio sa preko 200 izlagača, u sklopu sajma su dva dana bila posvećena edukaciji djelatnika i voditelja turističkih zajednica, te sve dionike uključene u obiteljski smještaj, od samih privatnih iznajmljivača do ostalih pružatelja usluga u destinaciji. Fokus edukacija stavljen je na održivi razvoj, te na digitalizaciju i informatizaciju poslovanja.

Upravni odjel za turizam Istarske županije uključio se u program edukacija s dva predavanja. Prvo predavanje bilo je namijenjeno turističkim zajednicama pod nazivom ''Održiva destinacija kao turističko-inovacijski potencijal – primjeri dobre prakse za turističke zajednice'', dok je drugo predavanje bilo za privatne iznajmljivače pod nazivom ''Diversifikacija obiteljskog smještaja: predstavljanje županijskog certifikata EcoDomus''.

Navedena predavanja je održala vanjska stručna suradnica UO za turizam, Milena Radošević, a za predavanja je zabilježen veliki interes privatnih iznajmljivača kojih je bilo 40-ak. Zainteresiranim iznajmljivačima su podijeljeni informativni materijali i potrebne informacije za uključenje u program Eco Domus.