Biciklistička karta Alpe-Jadran

Savez Alpe-Jadran osnovan je krajem 2013. godine u Klagenfurtu (Austrija) kao nasljednik Radne zajednice Alpe-Jadran. Članovi su pokrajine Koruška, Štajerska i Gradišće iz Austrije, Istarska, Karlovačka, Krapinsko-zagorska, Koprivničko-križevačka, Međimurska, Varaždinska te Virovitičko-podravska županija iz Hrvatske, Zajednica Općina Slovenije i mađarska županija Vas. Istarska županija jedna je od osnivačica Saveza Alpe-Jadran.

Savez Alpe-Jadran je mreža za poticanje međuregionalne suradnje na području Alpe-Jadrana. Sjedište mreže je u Klagenfurtu pri Uredu Koruške pokrajinske vlade. Mreža svim zainteresiranim dionicima stoji na raspolaganju za olakšanje suradnje u okviru projekata i iskorištavanje odgovarajućih EU programa, ali i za suradnju na već dokazanima people-to-people projektima, sufinanciranima iz zajedničkoga proračuna.

Ovim zajedničkim projektom, Upravni odjel za turizam je s partnerima osmislio i izradio biciklističku kartu s najatraktivnijim i najpopularnijim stazama područja Alpe-Jadran. Tako je za Istarsku županiju odabrana Parenzana - Put zdravlja i prijateljstva, a uz nju je predstavljena i obiteljska staza U šumskom kraljevstvu (Šuma Kontija) te MTB ponuda regije, događanja, prirodna i kulturna baština, eno-gastronomska ponuda i aktivnosti na održivom razvoju.

Biciklistička karta Alpe-Jadran: